Пресконференция на "Евро-Ток България" във връзка с ГМО

07.02.2010

На 7 февруари 2010 г. (неделя), от 11.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, ще се състои пресконференция на "Евро-Ток България" - член на Европейската асоциация на професионалните готвачи - единственият официален консултант на ЕК в областта на храните и земеделското производство, съобщи БТА.

Темата на събитието е: "Официалният консултант на ЕК по храните - Евро-Ток, е твърдо срещу генномодифицираните организми (ГМО)"

От Евро-Ток заявяват: Над 4000 професионални готвачи от цяла Европа настояват за стриктна забрана за отглеждане на генномодифицирани култури, тъй като те променят автентичния вкус и качество на продуктите, излагат потребителите на непрогнозиран риск, застрашават тяхното здраве и представляват заплаха за биоразнообразието.

В събитието ще участват:

  • Жоро Иванов - президент на "Евро-Ток България", вицепрезидент на "Евро-Ток Интернационал", почетен готвач на Президента на Република България, шеф-готвач на "Гранд Хотел София", работил е като шеф-готвач в Посолството на Република България в Италия, в българската мисия в Европейската комисия в Брюксел, в Ню Йорк и др.
  • Ради Стамболов - вицепрезидент на "Евро-Ток България", собственик на най-успешния  сладкарски бизнес в България за бутикови сладкарски изделия;
  • Таня Правчанова - вицепрезидент на "Евро-Ток България", шеф-готвач на хотел "Радисън Сас";
  • Георги Георгиев - вицепрезидент на "Евро-Ток България" и шеф-готвач на ресторант "Енотека Уно", бивш главен готвач на Националния отбор по футбол.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив