Гурме за благотворителност

Шестима шеф готвачи демонстрират кулинарни умения в подкрепа на децата от "Карин дом"

Шеф готвачите Ивайло Димитров (ресторант Sea Side), Велин Великов ( грандхотел Musala Palace), Пламен Петров (третория La Famiglia), Стоян Кирин (грандхотел „Варна), Йонко Дяков (ресторант Acant Rouge) и Иван Кирин (Black Sea Rama)

© Морски Дневник

Шеф готвачите Ивайло Димитров (ресторант Sea Side), Велин Великов ( грандхотел Musala Palace), Пламен Петров (третория La Famiglia), Стоян Кирин (грандхотел „Варна), Йонко Дяков (ресторант Acant Rouge) и Иван Кирин (Black Sea Rama)

Да срещнеш едни от най-добрите специалисти във висшата кулинария, събрани на едно място, е рядко събитие. Ето че и това може да се случи, но не на кулинарен конкурс, а за благотворителност.


В навечерието на Коледа фондация "Карин дом" организира благотворителна гурме вечеря, събраните средства от която ще бъдат използвани в подкрепа на децата със специални нужди от "Карин дом".


За събитието, което ще се състои на 26 ноември в грандхотел "Варна", се събират шестима известни шеф готвачи и най-добрият сомелиер на България за 2007 г. Любомир Стоянов. Майсторите в областта на кулинарията ще предложат на гостите шестстепенно бутиково меню, в което всяко ястие ще бъде приготвено от един от тях. Ивайло Димитров, главен готвач на ресторант Sea Side, ще приготви сьомга ала Пастрами, Велин Великов, главен готвач на грандхотел Musala Palace, ще предложи няколко специалитета, сред които пате от диви гъби и терин от пъдпъдък. Специалитетът на Пламен Петров, главен готвач и мениджър на третория La Famiglia, ще бъде отворена равиола от шафранова паста с крем от рикота и рагу от тигрови скариди, биск от омари и бразирани доматчета. Стоян Кирин, готвач на грандхотел "Варна", ще изненада гостите с Монк фиш филе, а Йонко Дяков от ресторант Acant Rouge ще приготви агнешко каре в кора от спанак и жарени маслини. Основният десерт -Трилогия от тиква, е поверен на Иван Кирин от Black Sea Rama.




Благородната идея обединява усилията на PR агенция Anettevents на Иван Станчов, председател на фондация "Карин дом", на депутата Деница Димитрова, под чийто патронаж ще премине благотворителната вечеря, и на редица спомоществователи - грандхотел "Варна", Willbrook Management International, Bulko Foodservice, "Булавто" ЕООД, Cartel Luxury Wines and Spirits, Bibendum The Wine and Fine Spirits Expert, "Пикадили" АД, Професионално кухненско оборудване PIERO, туристическа компания Vectra и студио за декорации "Елемент". Орлин Павлов, бивш вокал на група "Каффе", актрисата Деси Тенекеджиева, квартет към ОФД - Варна, и скулпторът Станислав Добрев се включват в артистичната част от програмата.


Сред гостите на благотворителната вечеря ще бъдат представители на община Варна, на почетните консулства в града, бизнесмени, чужди граждани, живеещи във Варна, и партньори и приятели на "Карин дом".

Ключови думи към статията: