Предсватбена треска – търчат гардеробиери и готвачи

Бъкингамският дворец повдигна завесата на приготовленията
29 мар 2011 17:20,
13
Предсватбена треска – търчат гардеробиери и готвачи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Персоналът в Бъкингамския дворец повдигна завесата на приготовленията за предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Служителите разказват какво могат да очакват гостите и колко много работа трябва да се свърши, за да се организира успешен прием по случай едно от най-бляскавите и вълнуващи събития на годината, съобщи Ройтерс.

От готвачи и домакини до гардеробиери – всички в лондонската резиденция на кралица Елизабет Втора са заети с подготовката на следобедния прием, който ще бъде организиран в Бъкингамския дворец след сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Уестминстърското абатство на 29 април.

Марк Фланаган, главният готвач на кралицата, и екипът му от 21 души ще отговарят за приготвянето на ястията за 600-те гости, поканени на приема. 43-годишният Фланаган не разкрива какви блюда ще бъдат поднесени, но казва, че храната ще бъде "най-доброто от британското производство".

Кухненските служители обикновено приготвят 550 порции на ден за всички в Бъкингамския дворец – от персонала до кралицата. Повечето от продуктите, използвани за ястията, са от именията на Елизабет Втора във Великобритания.

Едуард Грифитс, който отговаря за приемането на гости, кетъринга и домакинството, споделя, че работи по подготовката на събитието още от обявяването на годежа на принц Уилям и Кейт Мидълтън през ноември.

В Бъкингамския дворец се организират приеми, обеди, вечери и партита за около 50 000 души годишно. Грифитс обяснява, че за доброто обслужване на приема след сватбата ще се грижат 60 души.

Още по темата
Те ще изпълняват редица задължения – от поднасянето на храната до отварянето на вратите на автомобилите.
Докато похапват или отпиват от вежливо поднесените им храни и напитки, гостите ще могат да се наслаждават и на заобикалящото ги великолепие на Бъкингамския дворец - една от най-забележителните постройки в света, допълва Дженифър Скот, помощник-уредник на картините от Кралската колекция.

"По време на следобедния прием ще бъдат използвани 19 държавни зали, потънали в разкош", казва Скот. Център на вниманието обаче ще бъде картинната галерия в Бъкингамския дворец. Там, заобиколена от събирани през вековете творби на Каналето, Рембранд и Рубенс, ще бъде поставена многоетажната сватбена торта.

"Винаги по случай специални събития гостите имат възможността да видят най-изящните произведения на изкуството", допълва Дженифър Скот.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
b.k. преди 12 години
Гостите на моята сватба бяха 50 ,а там 60-персонал :)))))))))))))))))))))))))
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** народ ! Тия са обрали две трети от света, работили са им роби стотици години, пък сега харчат парите едни търтеи. А нашите бивши роби с робско мислене им се кефят.
10
2
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 13 години
Реших и аз да дам своето мнение въпреки че то нее миродавно и така .На който не му се чете за предстоящата сватба просто да не чете и коментира.Все пак това ще бъде сватбата на века и аз е очаквам с не търпение и относно поста за гладуващите деца е моляви се че като има бедни и гладни нахранетеги и им помогнете дай сега да няма сватба че еди кой си гладувал това са глупости.И наистина българина е завистлив с нетърпение очаквам 29 април цял свят ще впери поглед в тях а някойси седнал да критикува
9
2
 
0
 
! Отговори
ст преди 13 години
искам парченце от тортата
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се видят и разгледат спокойно всички тези разкошни зали,в които векове наред са трупани произведения на изкуството - ето това е ценно и вълнуващо преживяване.Останалото в случая си е просто едно семейно тържество.Известни са ми няколко български сватби(1 софийска,другите селски),състояли се през последните 26-27 години,на които са бивали канени 200-300 човека -сватби на обикновени хора,чиито родители имат малко по-големи финансови възможности и само по едно дете.Та кралица няма да покани 600
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а тука кви Бастуни пишат не е истина Жалки Рапони.......
6
8
 
11
 
! Отговори
Джулиян Мантъл преди 13 години
Ей направо ми писна да попадам постоянно на някакви статии за тия двамата бастуни. Кво ми дреме за тяхната сватба, като че ли това е кой знае колко важна новина...... *** помията. Нека да си се обичат, женят и въобще изобщо каквото искат, но не ни обременявайте с такива незначителни новини.
5
7
 
13
 
! Отговори
Понотов преди 13 години
Колко дечица са без родители и гладнички,а тука тия *** ще похарчат милионикато е принц да не е господ,егати кенефите скапани
4
7
 
17
 
! Отговори
преди 13 години
Стига с тази WC - сватба!!!
3
11
 
18
 
! Отговори
наско преди 13 години
Добре че не сме монархия и нямаме кралски особи, като виждам какви сме завистници българите, каква долна раса сме има да мрънкаме и да ги плюем че нищо не правят а живеят в лукс, а на практика си е така но хората там ги обичат и уважават, а за нас тук тези думи не съществуват за жалост, има само завист и злоба и мн мн алчност
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма работа
1
8
 
22
 
! Отговори
читател преди 13 години
Нямам нищо против да ме осведомяват за тази сватба - не всички си имат крале !А когато стане факт - да дадат филм за да ги видим - и двамата са много ,много симпатични и харизматични !