Главните готвачи, както и мъжете, умеещи да готвят добре, са най-прелъстителните, според италианките. 34 на сто от тях ги предпочитат пред останалите мъже, дори пред футболистите, пише вестник "Република", цитиран от ProntoSofia.

Едва на второ място се нареждат бизнесмените (19%), които въпреки че са смятани от жените за привлекателни, отделят твърде много внимание на външния си вид и това не се оценява положително от нежния пол в Италия.

На трето място в предпочитанията на жените са военните (16%), на четвърто място - ветеринарните лекари (10%), които в очите на италианките се свързват с милувки и нежност заради контакта им с домашните любимци.

После са пожарникарите (8%), символ на смелост и храброст.

Абсолютните лидери в класацията - майсторите в кухнята, нямат обаче нищо общо с едновремешните червендалести шишковци с престилки.

Днешните главни готвачи са истински мачовци, излъчващи сексапил. Многобройни експерти по маркетинг се обръщат все по-често към известни главни готвачи в Италия, за да рекламират определени продукти. Бум от кандидати се отбелязва в последно време и за институтите по хотелиерство в Италия.