На 7 февруари 2010 г. (неделя), от 11.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, ще се състои пресконференция на "Евро-Ток България" - член на Европейската асоциация на професионалните готвачи - единственият официален консултант на ЕК в областта на храните и земеделското производство, съобщи БТА.
Темата на събитието е: "Официалният консултант на ЕК по храните - Евро-Ток, е твърдо срещу генномодифицираните организми (ГМО)"
От Евро-Ток заявяват: Над 4000 професионални готвачи от цяла Европа настояват за стриктна забрана за отглеждане на генномодифицирани култури, тъй като те променят автентичния вкус и качество на продуктите, излагат потребителите на непрогнозиран риск, застрашават тяхното здраве и представляват заплаха за биоразнообразието.
В събитието ще участват:
- Жоро Иванов - президент на "Евро-Ток България", вицепрезидент на "Евро-Ток Интернационал", почетен готвач на Президента на Република България, шеф-готвач на "Гранд Хотел София", работил е като шеф-готвач в Посолството на Република България в Италия, в българската мисия в Европейската комисия в Брюксел, в Ню Йорк и др.
- Ради Стамболов - вицепрезидент на "Евро-Ток България", собственик на най-успешния сладкарски бизнес в България за бутикови сладкарски изделия;
- Таня Правчанова - вицепрезидент на "Евро-Ток България", шеф-готвач на хотел "Радисън Сас";
- Георги Георгиев - вицепрезидент на "Евро-Ток България" и шеф-готвач на ресторант "Енотека Уно", бивш главен готвач на Националния отбор по футбол.