.

Сладолед с водорасли? Пържени картофи и захар?

В момента пазарът е пълен с много и разнообразна храна - сладки изкушения, чипсове, снаксове, пържени картофки, пилета на грил, пастети, масло, нарязан хляб, настърган кашкавал и прочие. Това са продукти, които се произвеждат масово и се консумират о

Сладолед с водорасли? Пържени картофи и захар?
В мо
ента пазарът е пълен с много и разнообразна храна - сладки изкушения, чипсове, снаксове, пържени картофки, пилета на грил, пастети, масло, нарязан хляб, настърган кашкавал и прочие. Това са продукти, които се произвеждат масово и се консумират от почти всички жители на Земята. Вижте някои любопитни факти, свързани с храните, които консумирате(или поне, които се предлагат на пазара):

1. Сладолед от водорасли - сигурно като прочетохте това и направо се ужасихте...та кой нормален човек би ял сладоледа си с водорасли? Оказа се, че всеки ... В сладоледите има екстракт от водорасли, който се нарича карагенан. Слага се не за вкус, а в качеството си на стабилизатор. Когато сладоледът се размрази и после се замрази наново, карагенанът има свойството да го запази кремообразен.

2. Сос Уорчестър - той е познат на почти всички ни, използва се за овкусяване на пържоли, бургери, рибни деликатеси. Но колко от вас знаят, че той съдържа аншоа, която се получава след накисване на малки рибки в оцет, докато не се разтворят? Едва тогава се добавят лютите чушки, меласата и чесънът. Сосът е хранителен, съдържа голямо количество протеини и калций.

3. Млечен шейк  - учените са намерили доста сложен начин да заместят естествените природни вкусове с изкуствени, за да се повиши търсенето на продукта и да бъде продават на сравнително ниска цена. За да се докара вкуса на ягода, сместа на напитката съдържа над 15 съставки.

4. Пържени картофки - ех, това изкушение... Всеки знае, че тя е доста вредна, но почти никой няма желанието да се откаже от нея. В пържените картофки има високо съдържание на нишесте. В повечето заведение те се приготвят с трансмазнини, които увреждат сърцето. Сигурно ви се е случвало да усетите леко сладкия вкус на картофките? Този трик се прилага в повечето заведения - пържените картофки се потапят в захар, за да придобият златисто-кафяв цвят и да станат хрупкави, след като се опържат. Този ефект трудно се постига у дома.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...